Chocolate Chip Cookies
Till detta recept behöver du ett "cup"-mått, en konverterare och en god resistens mot socker och fett.
Ingridienser:
2 1/4 cups Vetemjöl
1/2 teaspoon Salt
1 teaspoon Bakpulver
1 cup Smör eller Margarin
1 cup Brunt Socker
3/4 cup Vitt Socker
1 teaspoon Vaniljsocker
2 large ägg (3 små svenska)
2 cups Milk Chocolate Chips
1 cup Valnötter hackade (valfritt)
Sätt ugnen på 350 F. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ihop smör/margarin, brunt socker, vitt socker och vaniljsocker till en jämn smet. Rör ner äggen. Tillsätt mjölblandningen under omrörning. Tillsist, tillsätt the chocolate chips och blanda noga. Här kan man om man vill även tillsätta Peanut Butter Chips, och mitt tips är att ta minst dubbelt så mycke chips för att få cookiesarna att bli riktigt extra goda. Använd en rund tesked och "droppa" ner små klickar på ett smörat bakplåtspapper med några cm mellanrum (dom växer like crazy). Baka dom i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller till de antar en vackert gyllenbrun färg.
När cookiesen är klara kan de se ut ungefär såhär:
Ser riktigt gott ut! :)
Ser hur gott ut som helst!
åh de är sååååå goda.... hm.. kanske borde göra några i helgen till Felix födelsedag :-)