En alldeldes ny kalv


Om en av nackdelarna med att bo på landet och vara gift med en bonde är att han jobbar mycket så är ju en av fördelarna deffinitivt att man får vara med och se nya kalvar komma till världen. Idag såg ja min "färskaste" kalv nånsin, bara några timmar gammal. Jag såg den ställa sig upp för första gången (jag väljer att tro att det var det iaf) om än med lite hjälp av boxväggen =P. Så otroligt söt!

Torrschampoot är tillbaka

 Jag vill passa på att slå ett slag för Björn Axens "Styling Powder" många hårvårdsprodukter lovar mycket men håller inte så ofta det de lovat. Den här funkar faktiskt, mitt hått blev som rent igen, helt sjukt. Min mamma brukar berätta om när hon var ung och att de använde torrschampoo, nåt som jag aldrig hört talas om men gärna hade provat när ja va yngre, men nu är det alltså tillbaka! (Mig veteligen fanns det då ingen marknad för sådana typer av produkter för några år sedan?)
Finns att köpa på bl.a. Kicks (bra alternativ om man bor på landet).


(bild från pricerunner.se)

Idétorka ft. Minnestorka

Jag vet inte hur många gånger jag haft bra idéer om vad jag vill skriva här, men så fort jag satt mig vid datorn så är de alla som bortblåsta.

Idag har vi varit på ett kort men ändock trevligt 85-års kalas.


Mina dagar fylls så fort, och jag hinner ingenting jag vill. Jag vill läsa böcker, som jag har valt. Jag vill gå ut och gå i det fina vårvädret. Jag vill orka plocka iordning i mitt väldans fina kök =). Jag vill sortera min garderob! Jag vill använda min Label Maker.

Jag behöver mer tomhet!

jag är naturlig


Klockljung


Erica tetralix L.


kolla här  =)


Påskdagen...


...är dagen då firandet börjar på riktigt! Jesus är uppstånden! Döden (läs: satan) är besegrad, nu och för evig tid. Och här kommer dagen bibelord:

Johannes kapitel 3, vers 16:
Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son, så att de som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv.

Jag låter det tala för sig själv.

På Påskafton...


...händer det i regel ingenting. Jesus är död...

Långfredag...


...firar vi för att minnas Jesu väg till korset, det var alltså då han korsfästes och dog.

Skärtorsdag

Jag läste tidningen LAND här om veckan, varje vecka frågar dom barn i 8-15 års åldern något och så får dom svara. Veckans fråga var - "Varför firar vi påsk?" En av fem barn hade svarat i princip rätt, en annan trodde att det kanske hade nåt med Jesus att göra och resterande hade ingen aning. Visst är jag lite partiskt när ja tycker att det är något man borde känna till, men jag anser också att det är grundläggande allmänbildning. Så här följer en skit kort allmänbildnings serie...


Skärtorsdagen...
...firar vi till minne av att Jesus åt sin sista middag (judiska påskmåltiden) med sina lärjungar (12 st.) och därmed också den första nattvarden. Jesus sa till sina lärjungar att fortsätta med detta och att göra det till minne av honom. Fortfarande idag tar vi nattvard för att minnas att Han dog för att rädda oss.

fortsättning följer...


(är det så att man inte alls vet vem Jesus är så rekomenderar jag att man letar upp sin Bibel, alternativt skaffar en, och läser kapitlet som heter Matteus - om man vill ha en utförlig historia, eller kapitlet som heter Markus - om man vill ha det kort och koncist. De berättar ju samma historia, bara på lite olika sätt.)


Dagens citat (eller helgens)


- Varför förökar sig kaniner så fort?
- För att de har så studsiga ben!

Dagens youtubeklipp"April april you stupid harring!"

Jag älskar vårat språk översatt till andra språk! =D
Folk i andra länder måste ju tro att vi är dumma i huvudet.

Har ni lyckats lura någon idag? Jag har än sålänge inte träffat någon idag så lyckan har varit föga, därför tar jag tacksamt emot tips ;)

RSS 2.0