Sportlov o Trysilläger

Om det är nånting som kan klassas som en fördel med att plugga på en folkhögskola så är det loven! Tre dagar i Trysil, två år sen jag stod på brädan sist, ingen konditoin what so ever och två nybörjare med oss (läs: långsam åkning) resulterar i kraftig rörelsenedsättning dagarna efter. Men roligt hade vi! Jag njuter verkligen så mycket mer när jag får åka i min takt, bara ta det lugnt, finåka lite och släppa på när man känner för de, de e fint de!

En sak som jag inte för mitt liv kan förstå dock är hur vissa människor tänker... Vi brukar samlas vid grillstugan och sitta där ute och äta lunchmackorna ihop, gôr mysigt är det. Men så finns det dom som tycker att det är lämpligt att sitta där, med sin familj, och dricka starköl!? Eller ännu värre, de som ställer sig mitt bland ätande människor och barn och röker!? Ursäkta men med vilken hjärna vaknade ni imorse liksom? Jag blir så fruktansvärt provocerad och egentligen vill jag bara gå fram till folk och skälla ut dom efter jag vet inte vad! OANSVARIGT! OPASSANDE! RESPEKTLÖST! Det går faktiskt och göra saker utan en öl i näven, trot eller ej.


"Plötsligt så bara händer det"
På vägen upp till Trysil, buss genom de ödsligaste skogarna med knapt någon mötande trafik alls, ingen höjdare för plate spoting... men så kommer den, en stor orange tankbil av nåt slag med 125 på! (insatta förstår hur stort det är) Nu har jag en motorcykel en lastbil och en tankbil, de ni! =)
För att öka på lyckan så mitt ute i skogen på väg hem från lägret till Sunne möter vi en bil med 126 på. Med tanke på statistiken som säger att man måste se ungefär 500 reg. nummer innan man hittar nästa i ordningen och på toppen av det då ha spenderat några dagar i norge så förstår ni osannolikheten =)

Norrmän är roliga, ännu roligare är deras skyltar, jag glömde att ta kort på den så ni får hålla till godo med texten:

Forbudt  te o kaste sanitetsbind, q-tips o liknende i toalettet. Pumpa kan bli tett!

Jag vet inte varför jag tycker det är så roligt men det tycker jag i alla fall =D


Nu sitter jag hos föräldrarna, Erik kom nyss in och luktade ko, i Sunne! =) Han ska på studiebesök till en fancy ladugård, Stöpafors? Ikväll ska vi fira mamma, mmm, tårta =)

Rasmus - Ni kan alltså anta att vi inte kommer att öppna dörren förän på måndag igen =P

Dagens citat

"Det är ändå ganska fint att stå i ett soligt kök och baka tigerkaka. Med lovsång i högtalarna och tårar som droppar i smeten."
                                                                        - Underbaraclara


Utmaningar och mission

I december skrev jag om "Annandan' - mission - osjälviskhet - ett nytt år"

"Utmaning - Att från 1 jan ta en månad, skriv upp allt vi spenderar pengar på. 1 feb, räkna ihop summan på allt som är onödigt och börja ge det till valfritt missionsarbete/församling, vilket som ligger närmast ditt/mitt hjärta."

Nu är det gjort, en aning nedslående för mig personligen, ett stort glädjeskutt för missionen dock. Summan landade på dryga tusen kronor(!) Jag upptäckte också att det där med subjektivitet är svårare än man tror och jag var rätt hård i bedömmningen om vad som är onödigt (för säkerhets skull liksom). Så för våran gemensamma ekonomi i detta enmans projekt tänkter jag friserade ner summan till en jämn tusenlapp.

Evangelisterna "På snö för Kongo" kan ställa in sig på att satsa lite hårde nu =P dom har nämligen sagt att ju mer pengar som kommer in desto mer ska de satsa i stafettvasan som går av stapeln den 27 februari.
Så kör hårt Pär Alfredsson, Tomas Hammar, Carl-Olov Hultby, Anders Marklund och Ola Strand!

Ics I Am!

Jag älskar att slappa
Jag är dålig på att småprata
Jag lär mig genom att lyssna
Jag ser arg ut när jag är ledsen
Jag ser ledsen ut när jag är arg
En sen frukost är det bästa som finns
Jag känner inget behov av att hävda mig
Jag har svårt att hantera för stora förändringar
Jag får lov å pilla ögonpôrk minst tre ggr om dagen
Det är bara pappa som får kalla mig ics (även om folk försöker) =)
Jag är en av dom töntigaste människor jag känner och älskar det!
Jag har ofta åsikter om saker och jag står för dem
Jag pratar ofta mer än jag faktisk gör nåt åt saker
Att organisera saker får mig att bli lätt manisk
Jag blir lätt trött (speciellt när jag är sjuk)
Jag nyser när jag plockar ögonbrynen
Världen borde vara mer "svart och vit"
Jag älskar Ryvitas knäckebröd
Godis är min största last i livet
Jag är hellre hemma än borta
Jag är nöjd med vem jag är
Jag hatar att packa

Kan folk låta bli att ha en åsikt om hur jag ska? vara!

Det är olikheterna som gör helheten .

Dagens bibelordPhil 4:13Livet på landet

Idag, då hände det grejer ska ni veta! Vi kommer hem från stan helt ovetande om det inträffade, när vi svänger in mot vårat hus ser vi att en bil har kört i diket lite längre fram åt andra hållet. Hälften av oss två i bilen missar det varpå vi bestämmer oss för att ta en "promenad" som bara råkar gå åt det hållet =P

Lite senare på middag hos svärföräldrarna får vi kompletterande uppgifter om vad som har hänt då pappan till killen som kört i diket ringer och ber om hjälp med bärgningen. Räddningen är på väg och mormor, svärmor, moster, svägerska och jag står i fönstret och följer hela händelseförloppet med spänd förväntan... ja, eller nåt sånt.

Det är nämligen så när man bor på landet, att om det händer nåt då gäller det att passa på, för så ofta är det inte...

Vi sa det sen att man skulle göra en dokusåpa om hur det är på landet, fast problemet är nog att man bara skulle kunna sända ett avsnitt i månaden, för då ungefär har man fått ihop material till ett halvtimmes avsnitt. =P


Jag älskar att bo på landet!! På riktigt =)


Gotland - The Story (del 12)

Fredag - Hemfärd! Sista gången jag kommer ut till den här vyn


Har köpt thé till mamma (och hoppas att hon inte läser det här)


Älska Arlanda!

Gotland - The Story (del 11)

Torsdag - Världen är allt bra liten, inte ens på Gotland slipper man dom ;)


Hemlängtan... bara en dag kvar.


Gotland - The Story (del 10)

Onsdag - promenad i Visby innerstad...

   

...muren är sjukt häftig...
     

...gatsten och åter gatsten...
 

...vintergrönska...
   

...en betonggris, eller vänta nu... ett får! =)


Sjukt små dörrar, hade jag stått i en hade jag täckt för hela dörren...
   
...korten gör dom inte rättvisa.


Gotland - The Story (del 9)

Nu jäklar!


Gotland - The Story (del 8)

Tisdag - När man bor på hotell ska man lämna dricks... jag har börjat spara,


är redan uppe i en hel krona =P


Mitt hotell har en mystisk dörr...


...här i köket borde den komma ut...


...väggen är inte tjock...


... vart kan den gå..? Ett mysterium!

Gotland - The Story (del 7)

Måndag - Här sitter jag i min fåtölj och glor på tv......men jag har också varit nere i hamnen och kikat på havet

 


Nu, först efter en hel vecka inser jag att jag bara runt hörnet på mitt hus faktiskt ser havet =P
Har grymt häftiga lampor

 


Gotland - The Story (del 6)

Hade tänkt besöka missionskyrkan idag på förmiddagen men kom till sans och insåg att det var för långt att gå. Jag gick till Frälsis på eftermiddagen istället. Dom är intressanta med sina uniformer, jag vet inte vad jag hade förväntat mig faktiskt, fösökte ha ett öppet sinne och bara gå dit och kolla läget. Dom inledde mötet med att tala om att dom hade bestämmt att försöka hålla tiden lite bättre framöver så att det inte blev några flera-timmars-möten... spännande =) Dom hade faktiskt några lovsånger jag kände igen, och några jag inte kände igen. Hes som som rasp och kunde inte alls sjunga men provade lite i alla fall, det lät nog inge vidare =P

Tack Gud att du gjort oss till en kropp i dig, vart man än är!


En skojig hiss

Robert, har du sett en sån?

Gotland - The Story (del 5)

Lördag - Sjukhusbesök och flera piller senare är jag i alla fall hemma igen, skönt. Har insett att kunna andas är en lyx vi ofta glömmer bort att uppskatta. Upptäcker dock att jag andas lite bättre så länge jag tuggar på något... jag kommer att rulla hem =P

Noggranna kontroller av badrummet... han verkar ha förstått allvaret i mina hot, har ännu inte synts till igen. *puh*

"Så som i himlen" på 1an. En väldigt bra film om det inte varit för några tvivelaktiga repliker, det sänker tyvärr filmen en aning. Om det inte hade funnits synd, då hade ju Jesu död varit totalt onödig och vad skulle man då stå i kyrkan och predika hans ord för? Antingen köper man hela bibeln eller inget av den. Det är det fler som borde ta till sig. Framför allt media som, med sin ensidiga vinkling i allt som har med kyrkan att göra, bara ger utrymme för dom som uppenbarligen bara har läst "bibeln för selektiva fegisar" där man samlat alla "kärleksfulla" bitar. Det man inte har fattat då är ju att kärlek inte bara handlar om att klappa folk på huvudet och säga vad duktiga dom är, det handlar ju ockå om tillrättavisning och vad en Fader vet är bäst för sina barn.


Gotland - The story (del 4) "En objuden gäst"


Fredag - Sitter på toa och filosoferar... uptäcker en högst ovälkommen besökare! Spindeln storlek stor sitter där nere under hadfatet mellan rören och tittar på mig, jo det är säkert! Så, hur mördar man en spindel med byxorna vid fotknölarna..? nej inga bra blixtsnabba ideér, rör på mig och spindeln smiter iväg bakom rören - fegis!Kommer över mig själv, förtränger minnesbilden och går och lägger mig och ser på tv. Lite senare går jag in på toa igen, vem har inte vågat sig fram igen!? gick han på den lätta =P mhm... nu är jag i alla fall beredd, men rören är ivägen och han hinner reatreta bakom rören igen, skit också! Jag förstör han nät, hehehe! *evil* Går och lägger mig igen fast besluten att komma upp med en mer avancerad jakt plan, den här toan är inte stor nog för båda!
...bokstavligt talat =P

Gotland - The Story (del 3)


Torsdag - Idag var jag så sugen på pannkakor, men först en inventering av köket, inga pannakaksverktyg, fanns varken visp eller stekspade. Ah, det får det vara värt, jag köper det också.Tjecka minsta smöret! =)


Gott blev det också!

Gotland - The Story (part 2) "Den 8e dödssynden"


Måndag - första dagen och proviantering.

Ahhhhhhh!
 

Men för att kompensera är det i alla fall lokalproducerat...


...men tro sjutton det, vi är ju på en ö mitt i havet! =)


Gotland - The Story (part 1)

Nu är det två veckor sedan jag påbörjade min praktikresa till Gotland, så nu ska ni få höra utvalda delar av den. Yippie!!

Söndag den 25 jan, tåg till Arlanda, därifrån flyg över till Gotland. Jag hade varit lite nervös att det skulle bli krångligt att hitta på Arlanda, det var det inte *puh*. Haffade en bagagevagn och så bar det av, Terminal 3 ligger nämligen ungefär så långt bort man kan komma =) men det var bara att följa skyltarna. Föjler skylten "Hiss till Terminal 3" (inga bagagevagnar i rulltrappan) och kommer mycket frågande fram till en säkerhetskontroll, försöker lite oberörd titta mig runt efter hissen men icke. Vakten frågar vart jag ska:

-Terminal 3, svarar jag.
-Då får du åka upp en våning.
-Jaaa, säger jag, men var är hissen?
-Bakom dig.

Tusan att jag inte såg det... Varför gömmer man en hiss precis vid en helt annan säkerhetskontroll?

-Tack, sa jag och tänkte gå när vakten fortsätter:
-Men om du någon gång råkar hamna i en rulltrappa med bagagevagnen är det bäst att backa på.


Vadå råka!?

-Jaa, säger jag, jag har nog inte tänkt att råka hamna där. 
Men vakten fortsätter:
-Jo men om du backar på så ramlar inte bagaget framåt i alla fall.
-Ja ok, svarar jag, bara för att få gå.

Jag fattar inte, vad ville han egenligen, bara dumförklara mig lite? =P Jag hoppar på hissen och tar mig till Terminal 3. Väl där checkar jag in ett bagage som väger betydligt mer än max gränsen på 20 kg men ingen kommentar *puh* igen. När vi sedan ska gå ombord på planet får vi gå ut och kliva på det minsta planet jag nånsin sett (eller i alla fall åkt med) och upp för en liten trappa in i planet precis som presidenter på privatplan =) Där slutar lyxen.
     Flygvärdinnan kör sitt race i mikrofonen och till en början så är det lugnt, sen startar motorerna och allt ljud drunknar i oväsendet dom ger ifrån sig. Resten av säkerhetsinfon går förlorad. Jag tittar mig runt och det verkar som om alla andra har åkt med här förut. Jag sitter mest och funderar på om det nu skulle hända nåt, och de meddelar det i högtalarna så kommer alla att sitta som levande frågetecken när vi störtar rakt ner i havet och personalen i vild panik som inte förstår varför vi inte har satt på oss flytvästarna än. Jaja, nu landade vi ju som vi skulle på Gotland, hela och hållna.
     På flygplatsen står min taxichauförr med en liten skylt med mitt namn på och väntar =) Jag säger vart jag ska och han svarar att han inte riktigt vet var det är (hjälp!)

-Men du har varit här förut? säger han lite förhoppningsfullt.
-Nej

Tystnad.
Vi kör förbi en shoppinggata och han säger att här inne är det nybyggda med lite affärer, systemet och McDonalds.

-Bra, säger jag, allt man kan tänkas behöva =P

Med gemensam kraft hittar vi i alla fall dit vi ska. Hittar på min nyckel och kliver in i min etta, trodde jag, men det visar sig vara ett slott! Ja typ i alla fall.


Jag kommer in i en liten hall


Sen det stora rummet, två(!) sängar
   


Kök och "matsal"
 

Tvättstuga och dusch
   
Duschen hade varit toppen om det inte var för att den var full i svartmögel, mamma blev lite orolig och sa att jag inte skulle gå och få mögelförgiftning varpå jag svarade att jag inte hade tänkt att slicka på duschväggarna =P men jag höll mig i mitten i alla fall.

Till sist, toaletten
 

I god hotell standard fanns det även en hårfön =)Efter att jag packat upp utforskade jag tvn, 1an 2an och 4an, det duger =)


RSS 2.0