NEJ!


I vintras hade IOGT-NTO en kampanj (som jag postade här också) "Alla barn har rätt till en vit jul." Jag efterlyser en liknande kampanj nu - "Alla barn har rätt till en vit midsommar..?"

Jag var på en midsommarstångsresning idag och mitt bland allt folk står det här och var människor med en ölflaska/burk i handen. Bland alla barnen!! NEJ! Man tar inte med sig alkohol till ett familjearangemang! NEJ NEJ NEJ och åter NEJ! Jag blir så upprörd att jag skakar. SKÄMS PÅ ER! Och eftersom min kloke man inte tyckte att ja skulle gå runt och slå ölen ur händerna på folk så ventilerar jag här.

Förövrigt så firar dalfolket midsommar på lustiga sätt. Det var ju min första, den resningen vi såg på tog en timme, alltså att resa själva stången, helt galet =). Plus att det firas midsommar runtomkring i de olika byarna minst en vecka före och även som idag efter själva midsommarafton. Och här trodde jag att midsommarafton var det allra heligaste för en dalmas ;P.

Imorgon åker vi! Eller närmare bestämt i övermorgon tjugo i sex på morgonen. Yey!

Godnatt på er!

Dagens bibelord är två och på engelska


"I knew you before I formed you in your mother's womb. Before you were born I set you apart."
-Jeremiah 1:5

"For You created my inmost being; You knit me together in my mother's womb. I praise You because I am fearfully and wonderfully made..."
-Psalm 139:13-14


Radikalt politiskt inkorrekt...


... och alldeles undebart svart/vitt.

Jag fann på en amerikansk sida som säljer bl.a. kläder med kristet tryck, www.c28.com.
Här kan man tex. hitta en t-shirt med texten - "abort är mord"...

  
front                                    back

Så galet radikalt! Hade man ens försökt gå ut med en sådan t-shirt här i sverige hade man väll blivit lynchad på öppen gata. Säkert skulle det kunna hända i USA också men det känns som att åsikten ändå är djupare förankrad i samhället där.

Livet börjar i och med befruktning och ingenting annat. Här i sverige däremot har vi diskussioner om när i utvecklingen fostret blir en liv. Men hallå! Ordet utveckling säger väll allt? Om det inte lever kan det inte utvecklas. Nu är det statistik från USA på baksidan av t-shirten men jag tycker ändå den säger rätt mycket.

Att 1% av alla aborter är p.g.a. våldtäckt eller incest, även om det är hemskt så är det försvinnande lite i samanhanget där 93% sker p.g.a. att man "inte vill ha barn" eller att det "inte passar just nu".


Två av mina favoriter dock är dom här:

  
Kan ni hitta ordet "truth" på den andra? =)


Till sist ska jag avsluta med ett citat (som också finns på en t-shirt) från Ronald Reagan:

"I've noticed that everybody that is for abortion has already been born."uppehåll... och mer blir det...


Nu va de att bra längesedan... som jag skrev här menar jag. Det var mycket med skolan det sista innan sommarlovet äntligen kom. För första gången sedan jag började på högstadiet ska jag inte jobba på sommaren, ingenting alls! Jag ska testa på livet som hemmafru. Det ska bli intressant, skönt och alldeldes... alldeldes underbart!

Det finns människor som gör att jag blir mjuk och glad, sen finns det människor som gör att jag blir mer hård, mer på min vakt. Man känner skillnaden så tydligt, ända som in i själen. Undebara människor som gör en mjuk! 

Jag älskar att bo på landet. Nu har det äntligen slutat regna efter drygt 2 dygns oavbrutet regnande, i söndags kväll hade det regnat i över 50 timmar i sträck! Men det va inte regnet som jag älskade med att bo på landet, det är tillfälligheterna som gör att när man är ute och lägger tackkort på (i) brevlådor så kan man köra förbi en trädgård där det sitter en man på en liten liten åkgräsklippare, ihopkrupen under ett paraply och klipper gräset... i regnet! Underbart! 

Om exakt en vecka är vi påväg till USA! Hjälp vad tiden går fort, jag har inte fattat att vi åker så snart, måste börja packa, skriva listor på vad jag ska packa, sortera garderoben, skriva kort, packa korten och mycket mycket mer av allt som ingår när man är överdrivet organiserad.

Så, den här veckan kan det då hända att jag kikar in här sen kan det bli lite mer sporadiskt i tre veckor framöver.

Tema ordet för idag får bli Underbart! =)

RSS 2.0