Det finaste och dagens bibelord, allt i ett

För att göra det enkelt för mig länkar jag här till Maries blogg där det finns ytterligare en länk till det vackraste jag sett på länge, tänkvärt också så håll till godo =)

Morbida viktväktare...

Så har det skett, mitt första möte. Jag kan dock inte påstå att jag fått slå hål på så många av mina fördommar än så länge. Det fanns stunder då jag hade lite "sekt-känsla", men överlag ser jag possitivt på situationen jag försatt mig i. Medelålder på minst över 40 och det är ju bara för att vi var ganska många under 30 år (läs: ca. 5 st.). Det pratades en hel del om motivation och frågan slängdes ut till oss deltagare om vad som motiverar oss varpå en tant (ja jag sa de!) avslöjade vad hennes motivation kom från:

"Alla dom här tv-programmen som går nu, t.ex. CSI osv. där de obducerar människor... När jag dör vill jag inte ligga där på bordet och bli öppnad och vara så stor, därför vill jag gå ner i vikt. Det är ju säkert fler än jag som tänker det men det är jag som säger det."  (fritt citerat av mig)

Jag tror inte det va!? Hmm.... intressant var det i alla fall =)

Det som inte får hända...

...händer ändå

*1986        †2009

why?

Dagens felsägning

Lisa till Nils:
"Liket lever?"

Vad hon menade var:
"Leker livet?"


Inte intressant


Det här är nog det minst intressanta jag någonsin kommer att skriva men jag kan inte låta bli.
På nedervåningen går tvättmaskinen på centrifugering, på övervåningen på soffbordet står det en tom plastlåda med en vindruvspinne i, den vibrerar så att det syns! Snacka om att ha ett litet hus =) Jag älskar det!


Fördommar


Personer som går på viktväktarna är:

*jojo-bantare
*över käcka
*eller super tråkiga
*osäkra
*oftast äldre
*kvinnor

Som svar på en kommentar om vad mina fördommar mot folk som går på viktväktarna är. Nu råkar jag känna ganska många just dit jag ska gå och jag vet att dom är fullt normala människor, men i största allmännhet mer.

Men det är intressant det här med fördommar... Jag ska fundera vidare på detta och återkomma.

Norsk support


Detta är ett av de roligaste klippen jag sett på youtube någonsin!Nagelbitning, Matlagning och Robinson

Jag har sett mig själv genom andras ögon och det var inte vackert! Jag biter på naglarna, jag vet hur det ser ut och jag vet hur furktansvärt mycket baciller man får i sig osv. ändock stoppar det mig inte. Men jag blev uppmanad härom dagen att titta på när en annan persn bet på naglarna och USCH! Inte ok, som Mina hade sagt. Tack för övrigt för hjälpen som jag tydligen inte alls verkar vara mottaglig för, jag kan inte fatta att man orkar tjata på någon att sluta bita som är oförbätterlig. =P Nu ska jag i alla fall försöka komma ihåg hur jätte äckligt det ser ut när någon anna biter på naglarna nästa gång ina fingrar far upp mot riskzonen.

På måndag börjar mitt nya liv! Ja ja, det har man ju sagt förut men nu är jag trött på att alltid vara trött och på att inte ha en aning om hur man lagar annat än makaroner och en och annan fiskpinne. Viktväktarna here I come! Och faktist är det för att jag i första hand vill skaffa mig bättre sundare vanor, sen ska man inte hymla om att de positiva bieffekterna av att kanske kunna komma i sina gamla byxor igen är välkommna. Det är som Camilla sa, när jag tyckte det var dyrt att vara medlem: "Det är dyrare att köpa nya byxor". Väldigt sant! Så får vi se hur det går då. Jag har mina fördommar om vad det är för människor på dessa möten, hoppas kunna slå hål på många av dom =)


Jag är än så länge väldigt besviken på årets upplaga av Robinson. När det gick på Svt var det ett av mina favorit program, visst var jag en aning yngre men i alla fall. Senare när Tv 3 tog över gick det käpprätt åt skogen med programmet, då slutade jag titta, visserligen hade jag inte trean... Nu har kanal 4 tagit över och jag hade väll sådär halvstora förväntningar, jag blev ändå besviken. Tre saker som jag tycker att man inte tafsar på!

#1. Dom ska bo på en sandstrand, det är svårt nog ändå, jag vill inte se dom gnälla om marken också.
#2. Ge dom lite ris och ett bas förråd som dom får hushålla med, jag tittar inte för att se folk svälta (det kan jag se på nyheterna.)
#3. Tävlingen "Plankan" har man sist i tävlingen, inte först! 

Jag hade också mina förbehåll om Linda Isaksson som programledare efter Farmen och Bonde söker fru, men hon var faktiskt inte lika pinsam, dryg och gummistövelfånig som hon brukar. Harald Treutiger och Anders Lundin var och är dock de enda rättmätiga Robinson programledarna.

Bapelsin!

Riksgälden har en ny radioreklam där de använder ett gammalt klipp från en radiofrågesport med Ulf Elfing som programledare. Ett barn ringer in och får en fråga.

Hallå hallå.
Hej
Hej, vem e det nu?
Ja heter Daniel
Daniel ok, var finns du nånstans?
Uppsala
Uppsala ah, då ska du få en fråga av oss nu, då kan du vinna en LP eller ett kasettband förstår du. Vilket nr tar du?
Nr 7 tack
Ok 7, då ska vi se... Nämn tre frukter som börjar på bokstaven B.
Banan
Mmm banan e en, har du nån mer? .....alltså det gäller tre frukter som börjar på B och du har sagt banan.
De va svårt...
Jag vet att de e jätte svårt det här men du kanske kan en till i alla fall.
Bapelsin då, gubbjävel!

Sen följer ju lite reklam om riksgälden.

Lyssna på youtube-klippet här


Jag och Erik och Robert satt och drack kaffe när vi hörde den reklamen på radion, så började vi fundera på vilka fler frukter som faktiskt börjar på B. Det är ju banan då... men sen? Efter ett tag kom Erik på blodapelsin och efter att ha gått igenom några mindre bra förslag på namnändringar av frukter och några bärsorter så följer en liten stunds tyst begrundan... Plötsligt utbrister Erik - "Ban..! nej... de har vi ju sagt."


Vårtecken

Idag såg jag årets första påskkärring utanför Ica, hon hade stentvättade jeans och rutigt huckle =P

På väg till affären upptäckte jag att bromsarna på min bil inte alla tar lika fort som på Eriks bil, i min bil får man verkligen hoppas att det inte springer ut barn ur en buske rakt framför bilen för den har endast förmågan att sådär lite mjukt och långsamt bromsa in...

På förmiddagen var vi ute och finåkte, i traktorn! Jag fick t.o.m. köra den =) men inte förän vi kommit upp i skogen... Erik har någon idé om att man måste kunna känna vart man ligger med traktorn och lite sådär innan man får köra på vägen. Bromsarna i traktorn tar ju bara om man samtidigt kopplar, det upptäckte vi att jag inte visste när jag kom nerdundrande (läs: typ 8 km/h) för skogsbilvägen och nästan körde rakt ut i korsande bilväg =P Jag kan se att han har en poäng.Vi hann ju med att gå en liten skogspromenad med när vi ändå var där uppe.En rotvälta, man ska inte gömma sig under en sån...Vi såg en smurf i skogen!Timmer luktar ju så gôtt!Erik tog ett högst improviserat glädjeskutt =)


Bruce Willis, ålderstecken och sex

Sitter och slökollar på någon film med Bruce Willis, han kommer hem och hittar sin kompis i fruns garderob... Om man har Bruce Willis, varför i hela friden vänstrar man med liten, kort, fet, gammal man med ful liten hitlermustach? Är det bara jag som ser den totala bristen på logik i detta? =P


Säkra tecken på att man börjar bli äldre:
* Det kan ta upp till två dygn innan man svarar på ett sms, även om det finns en konkret fråga.
* Man åker hem från ungdomssamling klockan 22.00 en fredag kväll.
* Man vet vad ett kassettband är.
* Det finns teknik som man faktiskt inte riktigt vet vad det är.


Aktuellt ikväll hade ett inslag om ungdommars sexualvanor, könsjukdommar och kondomanvändning... I studio för debatt Clara Lidtström och representant från RFSU. Där ena sidan tycker att man borde prata mer om avhållsamhet som ett alternativ varpå RFSU:s representant säger så här som svar på frågan om varför de inte vill prata om avhållsamhet som ett alternativ:
"Vi vill inte skam och skuldbelägga de som vill ha sex"
Men! säger jag, om det inte pratas om som ett fullvärdigt alternatvi till att faktiskt ha sex så skam och skuldbelägger man ju de som faktiskt vill vänta men inte känner att det finns utrymme för dem innom RFSU:s fullt logiska resonemang...?

En annan tjej fällde kommentaren appropå den nya "Desperate housewives-moralen", där bilden är att man bara ska vara men en partner och typ äta middag ihop osv - "Fy va tråkigt!" Är man singel så är det bara ut och köra på!"

Jag blir så upplyft, människor idag är så upplysta och frisläppta... ha! trodde dom ja...

Dagens Bibelord

 
Markus 1:31

"Han (Jesus) gick fram, tog hennes hand och reste henne upp. Och febern lämnade henne, och hon betjänade dem."


"...hon betjänade dem." - det är så politiskt inkorrekt idag att man kan inte annat än älska den versen!

Dagens citat

Dr. Phil igen, men jag gillar honom skarpt.

Ett program om sekter och då speciellt en i Texas som heter The House Of Yahweh med en stark ledare och hela kittet, kvinnoförtryck, månggifte och hjärntvätt mm...


Dr. Phil om ledaren Yisrayl Hawkins -

"He says he's above Christ, but he wears glasses!"


Så underbart klockrent! =)

Internationella tjatdagen...

Idag firas den internationella kvinnodagen i syfte att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Jätte bra! Synd bara att fokus på kvinnors olika svåra situationer undanskuffas till att tas upp en gång om året. Det är så många som arbetar för en bättre värld på många sätt varje dag hela året. Hela det här med att ha en dag för allt, när ska det sluta? Det finns som bekant bara 365 dagar på ett år... Och här i sverige tas den eviga disskusionen om jämställdhet upp igen. Jag är så trött på detta eviga tjat om jämställdhet! Kvinnor har sämre lön än män, det finns för få kvinnor på ledande possitioner, diskriminering hit och dit, manligt och kvinnligt, pojkar ska leka med barbie och flickor ska leka med bilar... AHHH!!! Lägg av!! Om jag inte är nöjd med min situation får JAG väll göra något åt det? Istället för att politiker och övriga ska slösa massa tid på att sitta i möte och disskutera det, vi vet ju alla hur effektivt det är... mhm... Jag vill vara kvinnlig och jag vill va hemma med barnen som absolut ska få lära sig vad skillnaden på män och kvinnor är - lika mycket värda, älskade speciella men ändå olika. Vad är det för fel med könsdeffinierade beteenden? Vi är skapta att vara olika, visst är det förvrängt av synd som allt annat men även när det goda i det lyser igenom så ska det också ändras? Snacka om att slänga ut barnet med badvattnet!


Sluta snacka skit om petitesser! Det finns så många runt om i världen som lider, börja med det och sen när alla har det så BRA som vi har det här i Sverige då kan vi börja med finliret.

Kalla mig gärna rabiat konservatist med orubbliga irrationella värderingar, gör det du, men då ska du också se vem det är som säger det och sen utvärdera honom(/henne) <-- mhm, är det viktigt?


"Klockrent!"


Dagens citat...
 
...när ett barn tittar på en vuxen och i förbifarten bara talar om att:

- Toaletten ligger i hallen.

Och sen vänder han sig och går =)

Barn är skojiga. jag förstår dem inte, men i rättvisans namn förstår de inte mig heller, det kan ju ha någon koppling =P


The grass is always greener...

Påväg hem från skolan idag lyssnade jag på radion, nån typ av kortversion av radioteater där en gubbe pratade om bl.a. en talk show han sett på tv där programledaren titulerade sig som doktor och att han egentligen aldrig tycker att dessa talk shows är nåt att ha men att just detta han citerar faktiskt är det. Jag kan inte annat än att hålla med. Denne doktor, som jag bara kan anta är the one and only Dr. Phil, pratar om relationer och hur "gräset ofta kan te sig grönare på andra sidan..." Dr. Phil pratar med en man som har vänstrat och försvarar sig med att gräset i hans trädgård har änna dött och att det är så mycket grönare på andra ställen (metaforer jag vet) det svar han får är en motfråga:

- Har du vattnat i din egen trädgård nånting?

Svaret på det kan man ju gissa sig till med lilltån, samtidigt som denne man har sprungit runt och vattnat i andra trädgårdar har han totalt glömt bort (eller skitit i) att faktiskt vattna hemma i sin egen... inte så underligt att den har dött en aning.

Förutsättningsvis så ska det aldrig gå så långt som för mannen men det kan vara en bra tanke att ta med sig i alla fall.

Vattna din egen trädgård först!

Förövrigt tycker jag att Dr. Phil är klockren!


Pilates är bra träning, sova är ljuvligt.

RSS 2.0